Architekt z wyobraźnią z Lublina. Realizuję nietypowe zamówienia.

Aranżacja wnętrza banku

Aranżacja wnętrza banku zawiera propozycję przebudowy i aranżacji wnętrz podanych przez departament logistyki BRE Banku S.A. W miejscu istniejącej sali operacyjnej z układem ladowym zaprojektowałem gniazdowy układ obsługi klienta z dwoma podwójnymi stanowiskami oraz wydzielonym stanowiskiem dla kierującego wydziałem.

Moim zamierzeniem było stworzenie wnętrza nowoczesnego i sterylnego z wykorzystaniem polerowanej stali i szkła.

Aranżacja wnętrza banku- widok
Widok sali operacyjnej

Na wystrój sali będą składały się: okładziny ścienne wykonane z blachy, obramienia otworów i stanowiska dysponenckie z polerowanej blachy nierdzewnej, kratownice dzielące pomieszczenie w połowie wysokości w miejscu dawnego stropu stalowe nierdzewne z podwieszonymi reflektorami, sufit podwieszany złożony z pasa przyściennego wentylującego pomieszczenie z krat stalowych ocynkowanych oraz środkowej części złożonej z przemiennie następujących po sobie pasów opraw rastrowych i paneli aluminiowych lub z blachy ocynkowanej.

Dodatkowe oświetlenie będzie zainstalowane na ścianach, kratownicach, wbudowane w stanowiska dysponenckie, obramienia otworów od zewnętrznej strony łuków oraz w krzesła.

Aranżacja wnętrza banku- rozwiązania funkcjonalno- przestrzenne

Kasy zostaną oddzielone od sali operacyjnej dodatkowymi drzwiami szklonymi szkłem refleksyjnym umożliwiającym ochronie swobodny wgląd na salę. W kasach zostanie wymienione wyposażenie, wykładzina dywanowa zostanie zamieniona na płytki gresowe, nieprzezroczyste panele będą zastąpione szkłem trawionym, laminowanym z folią antywłamaniową lub blachą nierdzewną.

Obecne pomieszczenie obsługi klienta domu inwestycyjnego zostanie podzielone ścianą o konstrukcji aluminiowej. Sufit podwieszony zostanie wymieniony. Pomieszczenia zostaną wyposażone w meble nawiązujące kształtem do stanowisk dysponenckich.

W pomieszczeniu wydziału kredytów zostanie zmieniony układ stanowisk pracy pracowników. Zostaną wymienione meble na nawiązujące do stanowisk dysponenckich oraz sufit podwieszony. Sąsiednie pomieszczenie do rozmów z klientami zostanie oddzielone obustronnie ocynkowanymi żaluzjami.

W pomieszczeniach wydziału bankowości korporacyjnej przewiduje się zastosowanie typowych mebli biurowych. Na nowe zostaną wymienione wykładziny dywanowe oraz sufity podwieszone.

W sanitariatach wymienione zostaną posadzki na płytki gresowe. Zastąpione nowymi będą również przybory i armatura. Światło będzie zapalane na czujnik ruchu lub podczerwień. Pomieszczenia będą wentylowane mechanicznie.

Aranżacja wnętrza banku- wizualizacje

Dane liczbowe:

Powierzchnia użytkowa lokalu: 443,73 m2

Rozwiązania konstrukcyjno- materiałowe

Okładziny ścienne wykonane z blachy nierdzewnej, obramienia otworów i stanowiska dysponenckie z polerowanej blachy nierdzewnej, kratownice dzielące pomieszczenie w połowie wysokości w miejscu dawnego stropu stalowe nierdzewne. Sufit podwieszany z krat stalowych ocynkowanych oraz z przemiennie następujących po sobie pasów opraw rastrowych i paneli aluminiowych lub z blachy ocynkowanej.

Zobacz drugą wersję aranżacji- czytaj więcej

Zobacz trzecią wersję aranżacji- czytaj więcej

Wizualizację anaglifową 3D tego wnętrza możesz zobaczyć tutaj.